Tango

Tango

En dansstil som har funnit med länge är tangon. Tango är en pardans som utvecklades redan på slutet av 1800-talet och grundades då i Rio de la plats som ligger mellan Buenos Aires och Montevideos. Nu för tiden förknippas dansen ofta med Paris men det var inte fören på 1920-talet som dansen spred sig till Europa och blev en mer internationell dans. Förutom Paris så är Finland ett land som är kända för sin kärlek för just tangon och dansen är otroligt populär i Finland i dag. Vill man dansa tango så finns det många kurser man kan gå för att lära sig grunderna i dansen. Viktigt med tango är att ha rytmkänsla men det är något som är möjligt att öva upp genom att lära sig dansens grund steg om man inte har rytmen i kroppen naturligt. Eftersom det är en pardans är det också ytterst viktigt att man är duktig på att kommunicera med personen man dansar med. Genom att kunna kommunicera bra så bidrar det till att dansen blir bra. Sanningen är den att även om kommunikationen är viktig i vilken pardans man än dansar så är den extra viktigt när man dansar tango. Detta beror helt enkelt på att det finns stor frihet (mycket improvisation)  i tango och för att dansa rätt med sin danspartner så är det viktigt att förstå varandra och ha ett gemensamt mål med dansen.

Grund stegen i tango är framåt eller bakåt (valfritt) och sedan tillbaka samt sidosteg som innebär att man går vänster och tillbaka eller höger och tillbaka. Även om det finns en grundlära i hur man dansar tango så är det en pardans med mycket frihet där man använder sig av improvisation och det viktiga i dansen är därför att kunna lyssna och kommunicera med personen som man dansar med. Har man bra kommunikation med den man dansar med så är chansen stor att man kan utvecklas till en mycket bra tangodansare. Det som är viktigt att komma ihåg tango dansandet är alltså att kommunikationen är otroligt viktig, lika så att lyssna på varandra och förstås att ha intresse för dansen.

Om tangon även lockar till Spanskan

Om tangon även lockar till Spanskan
Om tangon även lockar till Spanskan

Om man är intresserad av att lära sig språk och har funderat på att lära sig spanska så kan det vara kul att veta att folkuniversitetet erbjuder en spanska kurs i Buenos Aires där man som studerande får kombinera sina språkstudier med att lära sig dansa tango. Inte helt fel om man vill lära sig dansen samtidigt som det vore kul att utveckla sina språkkunskaper. Det finns många fördelar med att lära sig tango där tangon faktiskt kommer ifrån. Vill man lära sig tango är det viktiga att kommunicera med sin danspartner för gör man det på rätt sätt samtidigt som man också lyssnar på vad ens partner har att säga så kommer det också bli enklare att hitta taktkänslan. Att gå en kurs i tango kan vara ett bra steg för att lära sig grunderna i denna fria pardans som tango är.