Mer om dansen Cha-cha-cha

Mer om dansen Cha-cha-cha

Cha cha cha som ibland bara kallas för cha-cha är en dansstil men också en musikstil med ursprung från Latinamerika eller mer exakt Kuba. Dansen dansas i fyrtakt med 29 – 31 takter varje minut och anses som en av de mest populära dansstilarna i Latinamerika.

Det är en dans som dansas i par. Dansen har sitt ursprung från den kubanska dansen mambon. Det som skiljer cha cha cha och mambon är mest att tempot i cha cha cha är något långsammare, man dansar alltså i en långsammare takt medans det är lite mer fart i mambon. Cha cha cha musiken är uppbyggd efter clave-rytmen som också finns i mambon men även i salsan. Både dansen och musiken är idag mycket populär i både Europa och USA vilket är något som man verkligen kan tacka Moxico för. På 1950-talet blev musiken nämligen väldigt populär i USA och det skulle sedan inte dröja länge alls fören den också blev det i Europa. Varför musiken och dansen har fått namnet Cha cha cha har en väldigt simpel förklarning. Det sägs nämligen att namnet blev just cha cha cha eftersom det var just det ljudet som lät från dansarna när deras fotsteg snuddade golvet när de dansade tre snabba steg som är tre danssteg som är väldigt typiska för just cha cha cha. De tre cha cha cha kan ibland också höras i musiken vilket såklart gör att både dansen och musiken lätt kan kopplas samman även fast man vanligen inte dansar till just den musiken om man tävlings dansar. Detta eftersom folkdansen och tävlingsdansen skiljer sig mycket från varandra.

En flörtig dans

En flörtig dans
En flörtig dans

Man kan beskriva cha cha cha som en väldigt flörtig dans och det är därför en väldigt bra pardans. Egentligen är det lätt att förstå varför dansen har växt och blivit så pass populär världen över. När man dansar så dansar man med små steg samtidigt som man använder sig av många höftrörelser. Det är en otroligt livlig dans med mycket passion och energi. Vill man själv dansa så finns det naturligtvis olika kurser där det är möjligt att lära sig dansen från grunden. Genom att gå en kurs i cha cha cha så kan man få riktigt bra grundteknik i dansen vilket kommer resultera till att man blir riktigt duktig på dansgolvet vilket såklart alltid är kul att vara. Tycker man om dansen så är det såklart också möjligt att inte bara lära sig grunden utan man kan såklart välja att gå mer in på djupet i dansen och dansa på en lite mer avancerad nivå om man skulle vilja göra det.

Cha cha cha är en pardans men det går såklart att anmäla sig till en kurs utan att ha någon partner. Det är nämligen många som anmäler sig själva och blir tilldelade en partner på plats. Är man däremot två personer som skulle vilja lära sig dansa tillsammans så är det också möjligt att anmäla sig till en danskurs som par. Ta chansen och börja dansa.